De keukengeheimen van Belterwiede Restaurant, Wanneperveen

Bij Belterwiede Restaurant in Overijssel worden uw gerechten met de meest verse en eerlijke producten bereid, zodat uw eten van de beste kwaliteit is. Aan uw ontbijt, lunch, brunch en diner wordt veel aandacht besteed.

Het keukenteam

De keuken heeft een Frans/Nederlands karakter, is zeer betrokken bij het proces alvorens de vis/het vlees de keuken in komt. De keuken staat onder leiding van Dima Sovdra. Hij staat voor een goede combinatie van pure smaken, net zoals vroeger, en een mooie presentatie. Dit kunt u proeven en beleven niet alleen tijdens de lunch of a la carte, maar proeft u ook terug in de verschillende buffetten en barbecues.

Het brood: Pandriks/Het geheim van de bakkers

Vroeger was brood veel lekkerder. Dit was het uitgangspunt van Pandriks bij de ontwikkeling van de verschillende broodsoorten. Een uniek proces waarbij het deeg gemiddeld 24 uur rijst, er gebakken wordt op natuursteen en gebruik gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen. Geen conserveringsmiddelen, emulgatoren, geur– en smaakstoffen. Brood dat smaakt zoals de Franse bakker het ooit bedoeld heeft, geproduceerd met de technieken van morgen. Lees meer.

Het rijpingsproces van het deeg vindt 24 uur plaats in geavanceerde rijpingskasten. Dat zorgt voor een luchtige deegstructuur en een ongeëvenaarde smaaksensatie. Alle producten van Pandriks worden gebakken in een grote steenoven.

De ovenvloer van natuursteen bezorgt de broden een mooie dunne, knapperige korst. Het brood droogt niet uit en blijft langer vers. Oftewel Het geheim van de bakkers: Brood zoals brood bedoeld was. Een heerlijk krokante korst, luchtige open structuur verkrijgbaar in diverse varianten.

Verse Friet

Echt dagverse boerenfriet van Poldergoud. Deze friet wordt gemaakt van grote Agria aardappelen en wordt in de polder en deze regio geteeld. De aardappels worden koud geschild, waardoor de aardappel al zijn natuurlijke structuur, geur– en smaakstoffen behoudt en veel minder vet opneemt met als resultaat een heerlijk knapperige friet.

Vlees en Vis

Ons vlees komt van een ambachtelijke en kwaliteitsslager en heeft een duurzaam en waar mogelijk biologisch karakter. De vis is een combinatie van regionaal gevangen vis en dagelijks vers aangeleverde vissoorten.
De vis en het vlees worden op een eerlijke, authentieke wijze bereid door de chef.